Home BLOG Binnenkijken in een oude zuivelfabriek

Binnenkijken in een oude zuivelfabriek

Een tijdje geleden schreef ik een blog over No Milk Today, een prachtige brocante winkel met unieke items voor in huis. Ik maakte toen niet alleen foto’s van de winkel, maar mocht ook het hele huis vastleggen op de camera. Nou daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, want wat een geweldig huis hebben Hillie en Arend. Ze wonen in een oude zuivel fabriek waarin industriële details nog zichtbaar zijn. In het gehele huis ligt een prachtige gietvloer en zijn de wanden strak wit gestuct. De basis is wit, en hiermee kun je alle kanten op met de brocante items. Hillie heeft ook veel gevoel voor styling, ze maakt prachtige hoekjes en is ook zeker niet bang om met kleur te werken. Zo heeft ze in de woonkamer een hoekje met verschillende groen en blauw tinten. Het geheel oogt rustig en geeft veel sfeer door de oude verweerde items. En hoe leuk is het hoekje bij de bank. Daar zijn verschillende krukjes op elkaar gestapeld een vaas erop een oude luik erachter en het sfeertje is compleet.

Als je door de winkel via de industriële trap de vide op komt, is de slaapkamer aan de rechter zijde. De slaapkamer straalt één en al rust uit. Zo zie je maar weer dat als de basis goed is en je mooie meubels hebt staan, je niet veel nodig hebt in een ruimte. Eén eyecatcher in de ruimte waar je niet om heen kan en dat is de sidetable met bloemen print. Aan de linkerkant van de slaapkamer is een gedeelte open gebleven om zo het daglicht in de ruimte te krijgen en het geeft meteen een ruimtelijk gevoel.

Aan de andere kant van de slaapkamer staat op de vide een prachtige collecties oude kisten. Zoals de meeste van jullie wel weten, ben ik gek op oude kisten. En ja die van mijn komen ook allemaal bij No Milk Today vandaan. En hoe geweldig is deze verzameling! Aan deze kant zie je ook duidelijk de opening van de vide naar de slaapkamer. En dit is nog niet alles van dit inspirerende huis, want schuin tegenover de slaapkamer komen we in de badkamer.

 

Wie wil dat nou niet, een bad op pootjes waar je omheen kan lopen. De raambekleding in de badkamer was een lastig iets. Want je wil natuurlijk de prachtige ramen ook niet deels of volledig bedekken. Toen had Hillie een wit katoenen doek aan een haak vastgemaakt, die je vervolgens aan de andere kant in een lus weer vast kan zetten. Het was in eerste instantie een tijdelijke oplossing, maar het hangt er na 7 jaar nog steeds en het ziet er geweldig uit helemaal passend bij de rest van de badkamer. Ook in de badkamer zie je de gietvloer en de gestucte muren weer terug. Dit geeft ook zeker eenheid in het gehele huis.

Als we dan de badkamer weer uitlopen en terug komen op de vide, wilde ik ook zeker dit pracht plaatje niet aan jullie voorbij laten gaan. Wat een geweldige lichtinval door de enorme raampartij aan de voorkant van het pand. En hier zie je ook heel goed hoe brocante en industrieel prima samengaan.

De laatste ruimte is meteen de hoogste ruimte, waar ook de oude details van de  zuivelfabriek zichtbaar zijn. Je kan via die trap bovenop het dak van de fabriek komen. In deze ruimte bewaard Hillie de mooiste en bijzonderste items die ze vindt via haar zoektocht naar spulletjes voor de winkel. Ook hier heeft alles met zorg een plekje gekregen, het is weer prachtig gestyled. Ben jij nu ook net zo fan van niet alleen de winkel maar ook van dit huis?  Het is voor mij ook altijd een bron van inspiratie om bij Hillie langs te gaan. En ja ik let dan niet alleen op de items in de winkel, maar mijn ogen dwalen ook altijd af naar hun geweldige huis. Hillie en Arend heel erg bedankt dat ik jullie huis en jullie winkel op mijn blog mocht zetten en bedankt voor de altijd gastvrijheid.

Reactie achterlaten