De Designdroom, hoe het allemaal begon!

De Designdroom - het tv-programma van SBS 6 waar zes ontwerpers strijden voor de titel ‘Beste interieurdesigner van Nederland’

De Designdroom

In de Designdroom, een nieuw televisieprogramma van SBS 6, nemen zes interieurdesigners het tegen elkaar op in een strijd om de titel ‘Beste interieurdesigner van Nederland’.  Ik (Susan van SusStyling) ben één van die designers en in mijn blog ga ik wekelijks mijn avonturen  met jullie delen. De Designdroom wordt uitgezonden op woensdag 30 augustus om 21:30 uur met als presentator Jeroen van der Boom.


De Designdroom, hoe het allemaal begon

Een aantal maanden geleden begon mijn avontuur aan de Designdroom. Ik kreeg een mailtje van een redacteur van het programma met de vraag of het mij leuk leek om mee te doen en of ik mij online wilde aanmelden. Die avond had ik het er over met mijn vriend en heb mij toen diezelfde avond nog aangemeld. Twee dagen later ging mijn telefoon, ik nam op en had meteen een heel leuk gesprek met diezelfde redacteur. Ze stelde mij vragen over wie ik ben, wat ik doe en wat mijn woonstijl en interesses zijn. Om eerlijk te zijn vond ik het al een hele eer dat ik vrij snel na mijn aanmelding  gebeld werd. Een weekend ging erover heen en daarna kreeg ik weer een belletje of ik op casting wilde komen bij Talpa in Laren. Nou ik sprong bijna een gat in de lucht, wat vond ik dit tof.


De casting

Ik kreeg een week van te voren een opdracht die ik daar zou moeten presenteren en jawel voor de camera. Op een maandag was het zover, met mijn moodboard en tablet onder de arm stapte ik in de auto. En wat was ik zenuwachtig voor de casting. Op tijd aangekomen bij Talpa moest ik nog even wachten.  Na een kleine 10 minuten wachten was ik aan de beurt. Gelukkig begonnen de zenuwen een beetje weg te trekken. Ik kwam in een kleine ruimte waar ik voor een groen scherm mijn presentatie mocht geven. Wat een ervaring om dit al te mogen meemaken. Na een half uurtje was ik klaar en kon ik weer richting naar huis.

Binnen twee weken zou ik meer horen of ik door was of niet. En ik weet nog goed dat ik dacht, “ik ben nu al zover gekomen nu wil ik eigenlijk ook wel bij de laatste 6 zitten.” En zo werd mijn streven om in het programma te komen steeds groter.

Casting van de Designdroom bij programmabedenker Talpa

Tweede casting

Een week na mijn eerste casting werd ik gebeld of ik toch nog een keer wilde komen voor een tweede casting. Ze merkten dat veel kandidaten toch wel heel zenuwachtig waren en wilde ze nog een kans geven, waaronder ik. Dus yes, nog een ronde verder. En daar ging ik weer met de auto richting Laren. Bij aankomst kwamen er al vrij snel 2 mensen naar mij toe om een kort filmpje te maken van hoe ik binnen kwam. Daarna begon de casting waarin ik op veel verschillende vragen een antwoord moest geven. Na deze casting zou ik toch echt wel bij de laatste 10 of 15 kandidaten zitten, dus ik kwam steeds dichterbij de laatste 6.

Het was echt zo spannend allemaal en niet wetend dat het nog veel spannender zou gaan worden.
Na deze casting kreeg ik al vrij snel een mailtje of ik een biografie wilde maken en dit ook snel wilde aanleveren. En dat deed ik, geen probleem. Ik heb in deze voorrondes alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat ik bij de laatste 6 zou zitten. Nadat de biografie ontvangen was zouden Talpa, SBS6 en Ikea een keuze maken uit de verschillende kandidaten.

 


Het verlossende telefoontje

En toen kwam het verlossende telefoontje op een woensdag, ik weet het nog heel goed. De redacteur belde mij op het moment dat ik mijn dochter van school ging halen, dus een heel goed moment was het niet. En ze zei: “Je zit bij de laatste 6 designers en doet mee aan de Designdroom!” Woehoeeee, wat was ik blij. Ik heb echt staan springen als een gek. En daarna vertelde de redacteur mij ook nog het één en ander over hoe nu verder. Maar echt niks was tot mij door gedrongen, zo vol met adrenaline zat ik.

En ja, een paar weken later begonnen de opnames al. Het is zo’n ontzettende leuke ervaring die ik heel graag met jullie wil delen hier op mijn blog. Ook ga ik wekelijks mijn avonturen delen met de lezers van de plaatselijke krant. Dus hou mij in de gaten en wordt vervolgd.

 

3 reacties

Verie augustus 23, 2017 at 11:27 am

Wauw, wat gaaf! Ik ga het zeker volgen!

Lieve-Groetjes,
Verie

View Comment
Reply
Miranda | Taxx Life Blog augustus 23, 2017 at 6:58 pm

Oh wat grappig zeg , ik zag al een promo voorbij komen van dit programma en ik heb het gelijk in mijn agenda gezet. Heel veel succes en ik ben fan! 😉

View Comment
Reply
Susan september 4, 2017 at 8:12 am

Dankjewel Miranda Leuk om te horen

View Comment
Reply

Reactie achterlaten