Home BLOG Interieur kleurentrends

Interieur kleurentrends


De zomer is zo goed als voorbij, de avonden worden langer en de verwarming gaat al langzaam weer aan. Dit zijn de momenten dat we het thuis weer een stuk gezelliger willen maken. Misschien een ander kleurtje op de muur, andere accessoires of juist een totale make over. Maar wat zijn nu eigenlijk de laatste trends op het gebied van kleur? Volg je deze trends of ga je op je gevoel af? In deze blogpost zet ik aantal kleuren trends van dit moment op een rijtje. Lezen jullie mee?

Kleuren

Qua kleuren gaan we zien dat bruin het nieuwe zwart is en goud het nieuwe koper.  Wit komt overal terug en is overal mee te combineren en goed te gebruiken als accentkleur voor je woonaccessoires.  De donkere kleurtinten spelen een steeds belangrijke rol denk aan blauw en (donker)groen. Ook terracotta(oranjerood) en warm en donker rood zien we als nieuwe kleuren. Geel en roze worden vaker als accentkleuren gebruikt, omdat dit een leuke twist kan geven.  Een nieuwe ontwikkeling is dat we langzaam lavendel en zacht zeegroen weer terug gaan zien in het kleurenpalet van 2017/2018. Het wordt allemaal iets gewaagder qua kleuren combinaties. Het meest opmerkelijke is dat de diepe natuurtinten worden gecombineerd met messing en goud en een pasteltint. Denk aan Indigoblauw met baby roze en goud accenten.

Flexa heeft deze week de kleur van 2018 bekend gemaakt en de kleur heet Heart Wood. Deze subtiele roze kleur is veelzijdig en kun je met veel verschillende kleuren combineren. Van pittige groentinten, koele blauwtinten tot aardetinten, zo creëer je de stemming die helemaal bij jou past. Wat vindt jij van deze kleur en ga jij deze kleur toepassen in een ruimte? Zelf ben ik fan van de bruin/nude tinten en wil deze kleuren ook zeker door gaan voeren in ons interieur. Hieronder laat ik met enkele beelden de kleuren trends nog eens zien.


 

Foto: Flexa en Pinterest

Reactie achterlaten