Interieur Hotspots Arnhem

Ben je op zoek naar leuke interieur winkels in Arnhem? In deze city guide laat ik je de leukste interieur hotspots van Arnhem zien.

Een tijdje geleden ben ik met mijn vriend op stedentrip geweest in Arnhem. Voor mij was het alweer een aantal jaren geleden dat ik in deze stad ben geweest, dus ik was heel erg benieuwd naar alle  leuke interieur winkels die we zouden gaan vinden. En ik hoor jullie al denken, vindt jouw vriend dat leuk, interieur winkels bezoeken? Nou, eerlijk? Ik denk dat hij het vooral leuk vond, dat hij een weekendje weg was met mij en dat we heerlijk hebben gegeten. Maar hij ging heel lief overal met mij naartoe. Het was dus zeker een geslaagd weekend. Waarin we veel leuke winkels hebben gespot, leuke creatieve ondernemers hebben gesproken en heerlijk hebben gegeten.

In deze city guide vindt je alle leuke interieur winkels in Arnhem die wij bezocht hebben. Kijken jullie mee?


 

#1 Interieur hotspots: Ochre and Red

Ochre and Red is een interieur winkel waarbij je bij binnenkomst je direct in de oosterse sferen begeeft. De prachtige warme kleuren en materialen omarmen je en daar wordt je  heel blij van. De meeste artikelen die Ochre and Red verkoopt, worden door ambacht lieden over de hele wereld gemaakt. Een belangrijk onderdeel in de collectie zijn de authentieke Turkse vintage kelims, allemaal uniek in kleur en vormgeving. Verder bestaat de collectie uit diverse meubels, waaronder retro stoelen en banken, Indiase kasten, stoffen, verlichting en accessoires. Aan de mensen die er werken kun je merken dat ze veel passie en liefde hebben voor producten die ze verkopen en ze voorzien je graag van kundig advies. Ben je in Arnhem dan is het zeker de moeite waard om in deze prachtige winkel een kijkje te nemen.

Ochre and Red, Bakkerstraat 24


 

#2 Interieur hotspots: Loft

Deze leuke concept store bevindt zich in de binnenstad van Arnhem. Nederlands en Scandinavisch design voeren de boventoon in het ruime aanbod van woonaccessoires en meubels. Loft is een echte lifestylewinkel met veel leuke betaalbare items. Niet alleen de items die ze verkopen zijn prachtig, maar ook het pand zelf is een plaatje om te zien. Je vindt Loft Concept store in de voormalige Dansacademie in de Weverstraat, een prachtig pand met trapgevel. Vergeet dus vooral niet, om even naar de buitenkant van het pand te kijken als je de winkel bezoekt.

Loft, Weverstraat 39


 

#3 Interieur hotspots: Meijer en Floor

Bij Meijer en Floor vindt je alles voor een compleet interieur. De collectie is een internationale mix van moderne klassiekers, frisse jonge ontwerpen en eigenzinnige accessoires. Enkele merken die worden gevoerd zijn het Deense merk HAY, Cartel Living, Pastoe, Muuto en Bodum. De selectie van de merken is vooral leuk als je iets meer te besteden hebt. Maar je kan er natuurlijk ook heen om inspiratie op te doen voor je eigen interieur, want deze winkel is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Meijer en Floor, Koningstraat 31


 

#4 Interieur hotspots: June Interiors

Net iets buiten het centrum vindt je aan de Sonsbeeksingel hotspot June Interiors. Gevestigd in het creatieve altijd inspirerende Modekwartier, straks hier meer over.

June Interiors is de winkel voor home en kids met unieke meubels en accessoires. Naast de prachtige eigen ontworpen meubels en accessoires, kun je hier ook terecht voor producten van Kek Amsterdam, Ferm living, Snowpuppe en nog veel meer leuks. Je kunt veel inspiratie op doen en advies krijgen van de eigenaresse, die deze winkel met veel enthousiasme en passie runt. Voor haar is het een droom die uitkomt en die vanuit het inrichten van de babykamer van haar zoontje is ontstaan. Hoe ontzettend leuk is dat.

June Interiors, Sonsbeeksingel 106


 

#5 Interieur hotspots: Modekwartier

Het Modekwartier is een creatieve wijk met een aanbod in mode, design, kunst en eten, met een concentratie aan winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën, restaurants en showrooms. Aanstormend talent, gevestigde namen, trendsetters, ambachtsmensen: zij vormen het kloppend hart van het dynamische Mode Kwartier.

Ik werd zelf ontzettend blij van al die enthousiaste ontwerpers die de liefde voor hun vak heel graag met je willen delen. Je merkt dat de ontwerpers allemaal stuk voor stuk veel passie voor hun vak hebben. Dat stralen ze uit en ik word ontzettend blij van al die creatieve mensen.

En het grappige was dat we van te voren niet wisten wat het Modekwartier precies inhield. Ik dacht een groot pand waar verschillende winkels in zouden zitten. Maar het is dus echt een wijk waar al die verschillende winkels gevestigd zijn. Zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan.

Modekwartier, Klarendalseweg


 

#6 Interieur hotspots: Graphic Playground

In het Modekwartier gevestigd is de design studio Graphic Playground. Grafisch ontwerper Kim van Es heeft een prachtige collectie samengesteld van verschillende internationale ontwerpers. Je vindt er grafisch design, product design, street art en  verschillende illustraties. Kim is niet alleen grafisch ontwerper, maar ook interieur ontwerper. Een echte creatieve duizendpoot, die haar studio met veel passie runt.

Graphic Playground, klarendalseweg 134


 

#7 Interieur hotspots: Studio Artics Shop

Studio Artics Shop gevestigd in het Modekwartier, hangt vol met botanische werken van Hanneke van der Pol. Bij binnenkomst kijk je je ogen uit, wat een geweldige prints zijn hier te vinden. In combinatie met oude kastjes en koffers, vintage keramiek en veel planten is deze studio een lust voor het oog.

Het botanische werk van Hanneke zijn bloemen of planten die zo neer gezet worden dat je een grafisch resultaat krijgt. Zo ontstaan er met vormen die eigenlijk heel organisch zijn, toch ineens strakke lijnen, driehoeken en zelfs vierkanten. Deze prachtige prints zijn zowel in haar studio als online te bewonderen.

Studio Artics Shop, klarendalseweg 363

 

1 reactie

Sammi oktober 6, 2017 at 8:55 am

Hoi! Wat een leuke winkeltjes. Heel veel kende ik nog niet, daar ga ik zeker langs als ik weer in de stad ben. Ik sluit mijn stopdagjes vaak af bij Grand Café Aan de Beek. Ken je dat restaurantje? De broodjes daar zijn overheerlijk. Zeker een aanrader.

View Comment
Reply

Reactie achterlaten