Home BLOG Make-Over Slaapkamer

Make-Over Slaapkamer

Wij wonen nu 2,5 jaar in ons huidige huis en dit is (als ik het goed heb) de derde keer dat onze slaapkamer een make-over krijgt en het zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn. Als ik thuis kom, ben ik bijna continue bezig met brainstormen over dingen in huis die anders kunnen. Of misschien beter kunnen of voor mij gevoel het weer veel te lang geleden is dat er iets verandert is aan die ruimte.

Zo liep ik al een tijdje met het idee om het glasvezelbehang in onze slaapkamer van de muur af te halen. Ik wilde namelijk heel graag een beton muur en ik was benieuwd wat er achter dat glasvezelbehang vandaan zou komen. Alleen was natuurlijk de vraag, krijg je het glasvezelbehang wel van de muur. En zo ja hoe? Na een oproepje op Instagram was ik niet meer te stoppen en ben ik een maandje geleden begonnen met het afhalen van het behang met behulp van een behangkrabbetje. Het was een flinke klus. Ik ben er 3 dagen mee bezig geweest. Dan moet ik er wel bij vertellen dat ik tussendoor ook op onze kleine man moest passen. En wat werd het stoffig in huis. Dat kwam omdat het glasvezelbehang de stucwand ook meenam. En daarachter zaten dus grote betonblokken, waar ik zeker blij van werd. Hieronder laat ik aan de hand van twee foto’s zien hoe de muur eruit zag toen ik al een deel eraf had gehaald.

Je kunt goed zien dat er allemaal kleine restjes van het glasvezelbehang achterbleven. Maar met veel kracht en een goed behangkrabbetje heb ik alles eraf kunnen krijgen. Doordat de muur van zwart met legergroen naar grijs beton ging heb ik de kast ook een kleurtje gegeven, anders viel die helemaal weg in de ruimte. Het verschil is enorm en ik ben zeker blij mee het eindresultaat. Op zolder hadden we nog een oude passpiegel liggen die de vorige bewoners hadden achter gelaten. De spiegel staat naast de kast en geeft meteen een ruimtelijk gevoel. Het witte dekbed is van linnen en heb ik gekocht bij de home afdeling van de H&M. Als plaid ligt er een oud Frans laken over het dekbed, het geeft meteen een warm en knus sfeertje. Ook heb ik de plafondlamp vervangen voor een oude looplamp. Het is leuk om te zien dat je met weinig geld een groot verschil kan maken. Ik zeg op naar de volgende klus. Want ik ben natuurlijk allang weer aan het brainstormen over een andere verandering in huis.

Reactie achterlaten