MARMER TREND

Het nieuwe jaar is begonnen en we zitten zelfs al in de maand Februari. Het begin van het jaar is voor mij als stylist altijd een moment waarbij ik even stil sta bij de trends die er gaan komen op interieurgebied.  Ik zie veel moois voorbij komen, zowel in woonbladen, op beurzen en online op social media. En wat is er nou leuker om de trends die ik spot als stylist met jullie te delen. Want welke interieurstijlen zien we terug en welke materialen en kleuren? In deze blog post deel ik één van de trends van 2019 en dat is de marmer trend.

MARMER IS HOT

Marmer is helemaal ‘hot` en terug van weggeweest. Waarbij je een tijd  geleden dacht bij marmer aan een koude kille ruimte met een overload aan dit glanzende materiaal, heeft marmer een moderne comeback gemaakt en I LOVE IT! De marmertrend zien we sinds 2014 langzaam terug keren. Dit gaat hand in hand met de klassieke woonstijl die we in het nieuwe jaar ook volop terug zullen zien. Denk bijvoorbeeld aan messing accessoires en velvet stoffen bank. Marmer sluit hier natuurlijk perfect op aan. Dit jaar zien we niet alleen wit marmer terug maar ook gekleurd marmer en marmer prints. Bijvoorbeeld groen marmer als salontafel of een behang  of een vloerkleed in een  marmer print.  Je ziet zelfs telefoonhoesjes in een marmer print voorbij komen. Marmer is hot, daar kunnen we zeker niet meer om heen ook in 2019 niet.

WAT IS MARMER?

Maar wat is marmer nou eigenlijk en hoe onderhoudt je het? Marmer is een glanzende natuursteen die een luxe uitstraling geeft aan je interieur en een leven lang meegaat.  Bovendien is het erg praktisch, want het is makkelijk te onderhouden. Reinig marmer altijd met een vochtige doek en klaar is kees. Pas wel op met zure vloeistoffen zoals azijn en citroensap, want doordat marmer een poreuze natuursteen is beschadigd het daardoor snel.  Dus een paar onderzetters is geen overbodige luxe.

MARMER IN HUIS

Het leuke van marmer is dat het met elke woonstijl te combineren is. Pas bijvoorbeeld marmer toe in een industriële woonstijl en je interieur straalt meteen luxe uit.  Ook in mijn eigen huis zie je marmer terug. Zo heb ik laatst geshopt  bij Vesta en heb ik een prachtig bijzettafel van marmer gescoord. Het geeft net die luxe uitstraling die ik nog miste bij onze robuuste bank. Bijzettafel Gunnar van het merk Dutchbone is van de buitenkant smal en elegant, maar het tafelblad en de voet zijn van massief marmer. Gelukkig maar, want met die twee springende kinderen van mij moet het wel tegen een stootje kunnen.  De Gunnar is 65 cm hoog wat ik heel praktisch vindt, want je kopje koffie of thee heb je altijd binnen handbereik.

Wat vinden jullie van de marmer trend en deze bijzettafel van Dutchbone? Altijd leuk als jullie een reactie achterlaten!

Liefs Susan

Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door Vesta | Foto en styling van ons huis: SusStyling

Reactie achterlaten