Opnames derde aflevering Designdroom

 

Babette en ik, de blondies onder de designers! Deze foto maakten we net voordat we gingen shoppen bij IKEA.

Wow wat geweldig, van de ruim 400 aanmeldingen bij Designdroom zit ik nu bij de laatste 4.  De opnames gaan allemaal zo snel en de tijd vliegt voorbij, dat je soms vergeet waar je staat en wat je allemaal meemaakt. Het is bijzonder en soms allemaal niet te bevatten, omdat je emoties ook alle kanten opgaan. De stress die je hebt tijdens het shoppen en de momenten dat je het even niet meer weet. En dan moeten we ook nog voor de jury staan, die spanning is zo heftig! Maar gelukkig zijn we met een onwijs leuk team en gaan we samen voor het maken van een geweldig programma. En als je het even niet meer ziet zitten, ze zijn er voor je en dat is fijn. Ook hebben we onderling veel lol en kunnen we tussendoor even relaxen. Maar de strijd gaat door, ook in aflevering 3.


 


De opdracht

In deze aflevering krijgen wij de opdracht om in de kelder van de bewoner een mancave / werkplek / relax plek te ontwerpen. Maar er zit weer een adertje onder het gras, want Jeroen van der Boom heeft een budget voor iedereen. En dat varieert van € 2000,- tot € 500,-. En Babette de winnaar van aflevering 2 mag dat verdelen onder ons. Het eerste wat ik dacht toen ik hoorde van het budget was, hopelijk geeft Babette mij niet die € 500,-, we zijn toch vriendinnetjes. En dat klopte ze gaf mij niet de € 500,-, maar ook niet de € 1500,-, nee voor mij was de € 750,-. Dat wordt een uitdaging, maar is te doen.

In mijn ontwerp wilde ik 2 bureaus in het midden plaatsen, als je dan aan het bureau zit je overzicht hebt over de ruimte. Aan de achterste wand wilde ik een lage lange kast plaatsen met daarvoor een fijne fauteuil. De stijl die ik ging doorvoeren is modern gecombineerd met klassieke items. Zeilen en het gezin van de bewoner staan centraal. Het kleurenpallet wat ik heb gebruikt is een fijne rustige blauwtint gecombineerd met donkere houten vloer en licht eiken. Het moodboard werd dit keer gepresenteerd op het enorm prikbord. Na het maken van een shoppinglist was het tijd om te shoppen en dan maar hopen dat je niet over het budget heen gaat. We gingen wel in stijl naar IKEA, want we gingen met het Designdroom busje.


Met dit gave busje gingen we op weg naar IKEA. En onze chauffeur was Jeroen van der Boom.

IKEA

Misschien is het shoppen bij IKEA in deze aflevering wel het lastigste. Die keuzes die ik continue moest maken waren niet heel makkelijk en dat ook nog onder tijdsdruk. Ga ik voor functioneel of ga ik voor het mooie plaatje? Ga ik voor een prachtige fauteuil of voor eentje die lekkerder zit? Maar ik had wel een tactiek en hoopte dat dat de juiste keus was. Ik dacht ik ga als eerste naar de koopjes hoek, misschien scoor ik daar wel iets waar ik geld mee kan besparen. Maar de koopjeshoek is wel helemaal aan het einde van de routing bij IKEA, dus het was wel een risico. Gelukkig scoorde ik daar een fauteuil en een fotolijst en had daarmee ruim € 20,- bespaard. Alleen de keus van de fauteuil twijfelde ik steeds over. De fauteuil is namelijk een prachtig klassiek exemplaar, alleen zit minder comfortabel. Na een uur had iedereen alle spullen bij elkaar geshopt. Het verschil in de hoeveelheid geshopte spullen was best groot, mede door het budget.

Terug in de studio ging iedereen meteen aan de slag met het verven van de muren of de voorbereiding van een IKEA hack. Na een paar uur klussen was het tijd om naar huis te gaan om de volgende dag weer volop te knallen.


De veel besproken fauteuil. Klassiek of toch iets te vrouwelijk? Designdroom aflevering 3

Dag 2

Dag 2 was aangebroken en er stond zoals altijd weer veel op de planning. Omdat het dit keer niet om heel veel meubels ging was de basis al vrij snel gelegd. Ik had voor de bewoner ook een boekenkast voor een klein prijsje geshopt, alleen de kleur beviel me niet. Dus die had ik snel nog geverfd, er moesten wel 4 lagen overheen, maar het resultaat was 10 x beter. Ook had ik voor de bewoner een afbeelding van zeilboot van vroeger laten afdrukken. Deze had ik op een paneel bevestigd en opgehangen. Tussen de 2 bureaus had ik een eiken houten plaat bevestigd. Deze plaat had meerdere functies. Namelijk het scheiden van de 2 bureaus en ook handig om je memo kladjes op te hangen. En op deze manier kijk je niet tegen de achterkant van het beeldscherm aan van je overbuurman. Na 4 uur was de tijd om en was het wachten op de jury.


De jury

Wat de jury van mijn ontwerp vond wist ik niet goed. Voor mijn gevoel had ik er meer uit kunnen halen, dus helemaal tevreden was ik niet. En dat maakte het nog spannender. Ik ging mijzelf steeds meer vergelijken met de andere designers hoe verder ik in de competitie kwam. En was dan ook blij als iemand minder presteerde dan mij. En als ik keek naar de andere ontwerpen, dacht ik dat komt wel goed.

De jury gaf mij wel enkele feedback punten en begon ook over de keuze van de fauteuil. Uiteindelijk kreeg Savannah het slechtste commentaar, maar iedereen was door. Wat waren we blij met z’n allen, alleen gingen we snel weer door want de bewoner moest nog een woon box kiezen. Na 2 keer goed gepresteerd te hebben was het nu dan mijn tijd om te winnen? Ik hoopte het zo, maar helaas het was weer Stef. Waar ik ontzettend van baalde, omdat hij al een keer had gewonnen. Toen ik het allemaal had laten bezinken, vond ik het ook nog wel weer grappig. Want diegene met het laagste budget won deze aflevering.

Blij, moe en een lijf vol met spanning reed ik terug naar huis. Ik merkte dat hoe verder ik kwam in de competitie van  Designdroom, hoe vermoeider ik werd en hoe meer gespannen mijn lijf werd. Het werd zwaarder en ik moest een manier vinden om de spanning uit mijn lijf te krijgen. Ik was rond een uur of 9 ’s avonds thuis en heb mijn man niet eens verteld hoe mijn dag was, maar ben meteen gaan hardlopen. Want die spanning die moest eruit, om weer volop te presteren bij de volgende aflevering.

 

Reactie achterlaten