Opnames eerste aflevering Designdroom!

De eerste opname dag

Mijn eerste opname dag begon na een korte nacht en een lijf vol met zenuwen. Rond een uurtje of 6 in de ochtend vertrok ik richting de studio’s in Hilversum. In studio 24 moest het allemaal gebeuren. Eenmaal aangekomen werd ik naar de kleedruimtes van de designers gebracht. En daar maakte ik voor het eerst kennis met de andere designers. We maakten een praatje en leerden elkaar wat beter kennen. Na een uurtje kregen we te horen wat er die dag zou gaan gebeuren. We kregen een microfoontje en mochten daarna via een andere ingang de studio in.


In de studio

Eenmaal in de studio zagen we grote stellingen vol met IKEA meubels en accessoires, daarachter konden we nog niet veel zien. We mochten verder lopen en dat werd gefilmd, eigenlijk werd bijna alles gefilmd in de dagen van de opnames. En ik moet zeggen, dat ik daar eerst flink aan moest wennen. Maar hoe verder de dag vorderde, hoe meer ik mij op mijn gemak begon te voelen. Gelukkig maar, want ik wilde nog lang niet weg.

Om de stellingen heen kwamen we op een plek midden in de studio. Daar was het logo groot op de vloer te zien met daarom heen 6 werkplekken. En aan het verlengde van de werkplekken waren 6 boxen gebouwd. Nadat we alles goed in ons op hadden genomen, werden we toegesproken door Jeroen van der Boom. Hij kwam ons verwelkomen en vertelde ons daarna wat de opdracht was. We kregen maar liefst 2 uur de tijd om een interieurontwerp te maken. TWEE UUR?…. Hoe dan? Dus ik schoot eigenlijk vrij snel in de stress. Met een druk op de knop ging de tijd in.


Het ontwerp

Maar 2 uur de tijd voor een ontwerp, hoe ga ik dit in vredesnaam aanpakken. Ik ben meteen in de kleuren en stoffen hoek  gedoken om dat als eerste te bepalen. Daarna ben ik als een malle achter mijn laptop gaan zitten voor inspiratiebeelden. Tussendoor bedacht ik hoe ik de plattegrond met de meubels wilde gaan indelen en welke meubels ik wilde gaan shoppen. Terwijl ik met dit alles druk bezig was, was de camera ook continue overal.

En toen was de tijd om. WAT!!! Nee, dat kan niet, ik was nog lang niet klaar. Jeroen van der Boom vroeg aan iedereen hoe ver ze waren en alle andere designers behalve ik lagen op schema. Nou ik kan je vertellen het stress niveau werd nog verder opgeschroefd.


De Designers in de IKEA shoppen met winkelwagen cam.

In de IKEA

Toen was het tijd om met z’n allen naar de IKEA te gaan. Daar kregen we een rol stickers met je eigen naam en een winkelwagen waar een camera aan bevestigd was. We kregen 1 uur de tijd om alle spullen die we nodig waren te shoppen, dus dat werd rennen.  Omdat ik het ontwerp nog niet helemaal af had, moest ik daar ter plekke nog bepaalde keuzes maken. En dat is best lastig onder tijdsdruk! Gelukkig was iedereen binnen de tijd over de lijn bij de kassa’s en konden we rustig terug naar de studio in Hilversum.


De volgende dag lagen alle IKEA spullen op een berg in de studio. De foto is van bovenaf genomen.

De volgende dag

De volgende dag stonden er een aantal punten op het programma, namelijk inrichten, stylen, het jury oordeel en daarna zouden de bewoners komen. We hadden dus genoeg te doen. Gelukkig kwam mijn man, mijn steun en toeverlaat om te helpen. En hoe erg de stress de dag ervoor in mijn lijf zat, hoe relaxed en voorspoedig ging het de volgende dag. Want wat was ik blij met de hulp van Dennie. Ik verfde de muren en de piano en hij ging de grotere meubels in elkaar zetten. Later hielp ik mee met de meubels. Natuurlijk kregen wij de vraag of het bij ons thuis ook altijd zo georganiseerd en soepel verloopt. En ja wij hebben onze taken in huis wel aardig goed verdeeld. 😉

Ik kreeg er steeds meer vertrouwen in, omdat wij zo goed gingen. Ik zag bij de andere designers dat het daar veel moeizamer ging. Dus blijer kon je mij op dat moment niet maken. Totdat Jeroen van der Boom ons kwam vertellen dat onze hulp weg moest en wij het zelf verder moesten afmaken. De laatste paar minuten waren rennen en vliegen, maar uiteindelijk heeft bijna iedereen het afgekregen. En toen kwam de jury.


De zes designers (vlnr) Babette, Savannah, Femke, Stef, Susan en Allon, te wachten voor het jury commentaar.

Het jury commentaar

De jury kreeg de tijd om onze ontwerpen te beoordelen en daarna was het jury commentaar. Ik dacht dus dat ik de ergste zenuwen wel had gehad, maar dit was nog weer veel erger. En het duurde ook een tijdje voordat we daadwerkelijk iets van de jury te horen kreeg. Want  er moest van verschillende kanten gefilmd worden, maar ze wilden ook één voor één onze gespannen gezichten filmen. Dus de spanning werd flink opgevoerd.

En toen de jury en iedereen er klaar voor was, moesten Stef en ik als eerste een stap naar voren doen. En het was niet eens zo heel erg, want wij kregen eigenlijk best wel heel goed commentaar en ja we waren door. Ik dacht, yes ik lig er niet als eerste uit, want dan was mijn eerste doel. En daarna hoorden we dus dat Allon eruit lag, terwijl ik hem juist als grootste concurrent zag door al zijn ervaring. Na het afscheid nemen, was het tijd voor het volgende deel.


De bewoners

De bewoners kwamen onder begeleiding van Jeroen van der Boom met hun ogen dicht de studio in. Zij hadden geen idee wat hun te wachten stond. Nadat de bewoners midden in de studio waren mochten ze hun ogen openen en kregen ze te horen dat ze uit één van deze 5 boxen mochten kiezen.

De bewoners namen een kijkje bij elke box en al vrij snel had ik door dat ze niet voor mijn ontwerp zouden gaan. Ik denk dat mijn ontwerp te modern was. Het is ook vrij lastig in te schatten waar de bewoners uiteindelijk voor gaan. Dat heeft ook te maken met het feit dat je niet heel veel informatie krijgt over de bewoners voordat je met het ontwerp bezig gaat. Uiteindelijk kozen ze voor Stef’s ontwerp, wat ik ook had verwacht.

Het was jammer dat mijn ontwerp niet werd gekozen, maar het belangrijkste vond ik wel dat ik door was naar de volgende ronde. Blij, voldaan, trots en ontzettend moe stapte ik na deze 2 lange dagen in de auto naar huis. Een week later begonnen de opnames van aflevering twee alweer.

 


 

2 reacties

Verie augustus 31, 2017 at 5:51 pm

Jazeker en ik ben nu al fan van het programma! Wat super leuk om dit te kijken en voor jou, om te mogen doen! Ik volg je nog niet zolang, maar je hebt het echt in je vingers en je styling, daar houd ik van! Heel veel succes en een fijne avond!

Lieve-Groetjes,
Verie

View Comment
Reply
Susan september 4, 2017 at 8:13 am

Bedankt Verie, ontzettend leuk om te horen 😉

View Comment
Reply

Reactie achterlaten