Opnames tweede aflevering Designdroom

Opnames aflevering 2

De opnames van aflevering 1 waren afgerond en na een aantal dagen thuis begonnen de opnames van aflevering 2 alweer. Het voelde alsof ik in twee werelden leefde. De ene dag was ik druk met de opnames en de volgende dag was ik thuis met de kids en zorgde ik ervoor dat SusStyling ook nog doorliep.  De opname dagen waren heel hectisch, maar zo ontzettend leuk.

Bij de opnames van aflevering 2 kregen we in de studio de opdracht van Jeroen van der Boom. Dit keer was het een kinderkamer voor een heel dapper meisje Britt met leukemie. Wat een heftig verhaal, waar we  allemaal van onder de indruk waren. En dit keer werd de opdracht ook nog eens moeilijker gemaakt. Want de winnaar van de vorige aflevering, Stef, die mocht 5 meubels / accessoires verdelen onder de overige designers. En ik kreeg meteen het grootste meubel, het stapelbed. Maar op zich was ik daar wel blij mee, want het bed was vrij neutraal en makkelijk te combineren. Dus ik kon in mijn ontwerp nog alle kanten op. Het vloerkleed, het kastje en de poef waren veel meer aanwezig en lastiger om in je ontwerp te verwerken.


 

Het moodboard

Bij het maken van het moodboard werden we ook nog meer uitgedaagd door de jury. Het moodboard moest namelijk een 3D moodboard worden en het bureau konden we gebruiken als ondergrond.  Ik ging op zoek naar de juiste beelden, materialen en kleuren. Met bijna al de wensen van Britt had ik rekening gehouden, behalve de kleur paars is niet verwerkt in het ontwerp. Britt wilde graag een zwarte kamer, maar toch wilde ik daar iets van fris en vrolijks aan toevoegen en daarom heb ik gekozen voor neon oranje.

Na 2 uur met het ontwerp bezig te zijn, was het tijd om te gaan shoppen in de IKEA. We kregen weer 1 uur de tijd om alles bij elkaar te shoppen. Mijn tactiek…. gewoon heel hard rennen en zo snel mogelijk alles pakken. Ik ging ook meteen snel van start en pakte alles wat ik makkelijk kon vinden. Ik moest alleen nog een snoer met fitting vinden en heb dat op het laatst nog weten te scoren. Op mijn sandalen kon ik niet heel goed rennen dus die heb ik onderweg maar uitgetrapt en ben op mijn blote voeten verder gegaan. En ik kan je vertellen dat ging stukken sneller!


Terug in de studio

Bezweet, hongerig, dorstig en moe kwamen we terug in de studio. Daar maakten we een start met het schilderwerk en de IKEA hack die ieder voor zijn ontwerp bedacht had. Mijn plan was om van 3 verschillende kasten 1 kast te maken en ik wilde van een krukje een lamp maken. Na een kleine 2 uur was het tijd om te stoppen en naar huis te gaan om de volgende dag weer volop te gaan knallen.


Dag 2 terug in Studio 24 in Hilversum. vlnr Susan, Babette, Femke, Savannah en Stef

Dag 2

Terug in de studio, dag 2 was aangebroken en we hadden weer veel te doen. Inrichten, meubels in elkaar zetten en stylen en dat in minder dan 5 uur. Gelukkig ging het eigenlijk best voorspoedig bij mij en Stef en ik hadden de grootste lol. Je raakt ook steeds meer vertrouwt met de camera’s en leert elkaar ook steeds beter kennen. Ik merkte dat ik ook losser werd en soms zelfs de camera’s vergat.  Met mijn ontwerp was ik tevreden en de uitvoering pakte ook goed uit en dat voelde onwijs goed.

Tijdens de opnames werden we regelmatig even apart geroepen om te gaan quoten. Je zat dan in een ruimte met een groen scherm achter je. Er werden vragen gesteld over wat je van bepaalde keuzes van de andere designers vond en hoe je bepaalde situaties hebt ervaren. En dit alles werd natuurlijk gefilmd.


Een kijkje achter de schermen in Studio 24 op het mediapark in Hilversum.

Kijkje achter de schermen

Toen de tijd om was en de jury de studio binnen kwam, gingen de designers achter de schermen in een fijne ruimte relaxen. Deze ruimte is open en het was daar heerlijk vertoeven met die warme zomer dagen. Er werd ook goed voor ons gezorgd er was volop eten en drinken en we kregen altijd een heerlijke lunch en diner. Ik moet wel zeggen dat als je na zo’n actieve dag vol inspanning ook wel toe bent aan goed eten en drinken.

En achter de schermen gebeurde er meer. Want als je mee doet aan Designdroom en Jeroen van der Boom is de presentator ja…dan moet je toch wel een keer met hem op de foto. Dus dat heb ik even geregeld 🙂


De Jury

En toen was het zover, de jury had de keuze gemaakt en was klaar om de uitslag bekend te maken. En net zoals bij de vorige opnames was dit weer mega spannend. Ook al was ik blij met mijn ontwerp en stond ik er volledig achter, je weet nooit wat de jury ervan vindt. En hoe geweldig is het als je dan te horen krijgt dat je ontwerp creatief en helemaal van deze tijd is. En ja ik was weer door naar de volgende ronde. YES YES YES!!! Maar helaas was het voor Femke afgelopen.

Daarna moesten we gelijk weer door, want Britt en haar moeder stonden al te wachten om de studio te betreden. Wat was het mooi om te zien dat Britt zo verrast en blij was om uit 4 slaapkamers eentje te mogen kiezen. En eerlijk gezegd het maakte mij helemaal niks uit welke kamer ze zou kiezen, als ze maar onwijs blij was met haar kamer waar zij zich helemaal op haar gemak zou voelen. En dat was de kamer van Babette. Achteraf snap ik het goed. Babette’s kamer was vrij volwassen, dat goed past bij een meisje als Britt die al zoveel in haar leven heeft moeten doorstaan.  En daar heeft Babette goed op ingespeeld.

Na deze lange onwijs leuke dag stapte ik in de auto naar huis om even flink bij te slapen. Want 2 dagen later begonnen de opnames van aflevering 3 alweer.


 

2 reacties

Verie september 7, 2017 at 5:01 pm

Ik vind het onwijs leuk om deze blogberichten te lezen na elke aflevering van Design-Droom. En ik heb echt bewondering voor je werk en uitvoering daarvan. Je hebt talent! Fijne avond!

Lieve-groetjes,
Verie

View Comment
Reply
Susan september 10, 2017 at 8:45 am

wat een mooi compliment Verie, dankjewel!

View Comment
Reply

Reactie achterlaten