Opnames vierde aflevering Designdroom

Toen waren we nog met z’n zessen, de designers van Designdroom samen met Jeroen van der Boom

Tussen de opnames van de derde en de vierde aflevering zat maar 1 dag. Dus heel veel tijd om te relaxen hadden we niet. De spanning van de derde aflevering zat nog in mijn lijf, maar ik had weer zin om volop te knallen. De opdracht was deze keer een slaapkamer oftewel de “master bedroom”.  Het was een zolderkamer waar de wasmachine en de droger stonden en de cv ketel goed in het zicht stond. Hier moest een oplossing voor gevonden worden, want de bewoners wilde dit niet meer in het oog. Verder wilden ze meer sfeer en gezelligheid en eventueel een bureau en een plek waar je kleding even neer kon leggen. Maar er was meer! De winnaar van de derde aflevering, Stef mocht 4 verschillende interieurstijlen verdelen onder de designers. Ik kreeg de stijl Ethnic Nature, een stijl waar ik zeker wel iets mee kon.


Het ontwerp

Met een druk op de knop ging de 36 uur in en gingen we aan de slag met het ontwerp. Al snel vond ik het plaatje wat mij volop inspireerde. Ik wilde een laag bed met veel kussens en plaids, met daaronder meerdere vloerkleden met Etnische prints. De vloer wilde ik dit keer licht houden en daarom koos ik voor een licht grijze variant. De kleur van de wanden heb ik lang over getwijfeld, tot op het laatste moment. Ik merkte dat ik de stijl ontzettend gaaf vond en daar heel enthousiast over was, alleen had ik steeds meer moeite om de juiste keuzes te maken. Ik vond het ook lastig om de juiste oplossing te vinden voor de wasmachine, droger en cv ketel. Ik zat er niet goed in en dat merkte in van alle kanten. Helaas kon ik mijn creativiteitsknop niet zomaar weer aan zetten. Dus toen de 2 uur voorbij waren, was ik nog niet heel enthousiast over mijn ontwerp. Ik hoopte dat ik bij IKEA weer nieuwe inspiratie kreeg, waardoor het uiteindelijke ontwerp toch helemaal geweldig zou gaan worden.


 

IKEA

Tijdens het shoppen bij IKEA konden we qua budget weer volop losgaan. Maar doordat mijn ontwerp nog niet helemaal af was, had ik mijn hoop gevestigd op het vinden van de juiste inspirerende items.  Maar die items die kwamen maar niet, een bed had ik al uitgezocht en een bureau ook. Maar de prints en materialen om de juiste Ethnische sfeer mee te creëren, zag ik steeds niet. Ik werd er onrustig en chaotisch van. Totdat ik bij de vloerkleden kwam en gelukkig binnen de tijd HET vloerkleed vond. Wat was ik blij en opgelucht en uiteindelijk ook best blij met al mijn geshopte spullen.

Terug in de studio werd ik stiekem nog blijer. Want wat ik bij Stef zag, was niet heel erg mooi. Hij had een donker paarse wand met een glanzende houtenvloer, die combinatie was echt niet te doen. En vervolgens kwam hij met een behang aanzetten waarvan ik dacht, nee toch dat is echt lelijk in combinatie met de rest. Want ja als je het zover schopt om bij de laatste 4 te zitten is “the game on”!

Zelf ging ik aan de slag met het verven van de muren en de voorbereidingen voor de dag erna. Op een gegeven moment zie ik in de box naast mij dat Stef zijn hele vloer eruit trekt. Iedereen is verbaasd om wat hij aan het doen is. Blijkbaar vond hij het zelf ook niet mooi, wat ik heel goed snap! Een andere vloer mag hij niet meer uitkiezen, dus wat wordt zijn alternatief? Stef had nog ergens een pot grijze verf gevonden en dat werd dus de kleur van de vloer. Een veel betere keuze, leuk voor Stef, helaas voor mij! Dag 1 was weer voorbij gevlogen en we gingen snel naar huis uitrusten om de volgende dag weer te kunnen knallen.


Het eindresultaat van mijn ontwerp voor de vierde aflevering van Designdroom.

Dag 2

Na een niet al te beste nachtrust, begon ik aan dag 2. Ik had al snel de basis staan en zag dat de vloerkleden geweldig waren, maar dat ik verkeerde keuzes had gemaakt qua dekbed en gordijnen. Mijn bedoeling was namelijk om langs de trap een gordijn op te hangen, alleen was het katoen en helemaal verkreukeld. Tijd om alles te strijken had ik niet, dus besloot ik om ze niet op te hangen. Vervolgens zie ik in de box naast mij, ja weer bij Stef, dat hij als een speer gaat en alles er steeds toffer uit begint te zien. Waarop ik het vervolgens even niet meer zie zitten, ik besluit om even een pauze te nemen om alles op een rijtje te zetten. Maar dan wel zonder de camera achter de schermen, want het huilen stond mij nader dan het lachen. Na een kleine 5 minuten, heb ik mijzelf herpakt en probeer ik er het beste van te maken. We hebben dan nog een klein uurtje de tijd om alles af te ronden.

Wie er door gaat naar aflevering 5 is Stef, dat weet ik zeker. Zijn ontwerp is heel goed uitgevoerd en dat terwijl ik de dag ervoor alles nog zo lelijk vond. En dan hoopte ik dat de jury net als vorige week de beoordelingen van de andere afleveringen mee zou nemen in de eindbeoordeling. Als dat zo zou zijn, zou ik een kans maken om door te gaan. Het moment was daar. Stef, Babette, Savannah en ik stonden voor de jury. Het gekke was dat ik op dat moment vrij rustig was, waarom geen idee. Ik besefte me namelijk goed dat Designdroom hier zou kunnen eindigen voor mij. Stef en Savannah waren door en Babette en ik stonden er nog met z’n tweeën. En helaas was het voor mij einde oefening. Ontzettend jammer, maar wat een geweldige ervaring was het. Veel leuke mensen ontmoet, veel geleerd  en niet alleen van het vak, maar ook over mijzelf. Want dat ik dit allemaal heb gedaan zo op tv, dat had ik nooit durven dromen. Mijn designdroom is nog niet voorbij, want met  SusStyling ga ik mijn dromen waar maken.


En bij deze wil ik iedereen bedanken voor de altijd lieve en leuke berichten. De steun van mijn familie heeft mij ook geholpen zover te komen. Mijn dank is groot!


 

1 reactie

Verie september 22, 2017 at 2:57 pm

Je had opnieuw een prachtige kamer gestyled! Heel jammer dat je eruit bent, maar hoe je het zelf ook mooi verwoord, jou dromen gaan verder! Je kunt het! 🙂

LLieve_groetjes,
Verie

View Comment
Reply

Reactie achterlaten