OPRUIMEN EN ORDENEN, DANKZIJ KARTELL

by Susan

Ik hou van orde, netheid en een schoon huis. Om eerlijk te zijn kan ik thuis niet eens werken als er overal stofpluimen liggen of de vaat nog op het aanrecht staat. Ik word dus snel afgeleid en dat heb ik gewoon minder als alles netjes en schoon is. Het rare is eigenlijk wel, ik werk namelijk veel thuis en mijn zoontje Jaze van 3 speelt dan ook altijd in huis. Die combinatie kan dus wel, speelgoed – kind – werk! Jaze heeft eigenlijk hetzelfde als mij, hij is ook heel geordend en netjes. Hij zet zijn schoenen altijd netjes op een rij en als hij zijn speelgoed opruimt wordt dat ook netjes geordend en gesorteerd. Ik hou ervan!

Mijn dochter Lela van 6 is net even wat anders. Ze wil altijd veel spulletjes bewaren en dan zijn het echt te kleinste dingetjes soms. Van een klein papiertje die ze ergens gevonden of gekregen heeft tot knutsel werkjes en kleine poppetjes die je gratis krijgt bij zo’n chocolade ei. En al die prulletjes en spulletjes die lagen of door elkaar in een grote opbergzak of in haar kledingkast. Totaal niet geordend dus. En ja ze is ook regelmatig spulletjes kwijt. Begrijp me niet verkeerd, ze kan ook heel goed opruimen! Maar bewaard dus ook graag en daar moest een oplossing voor komen.

Het kastje

Ik was dus op zoek voor haar naar een klein kastje, die Lela zelf helemaal mag inrichten. Alles mag erin en ik kom er niet aan. Dat kastje plus inhoudt is van haar en van niemand anders. Je kunt je voorstellen dat toen ik vertelde over een kastje met opbergruimte, dat ze helemaal blij was. En dat mama er dan ook niet aan mag komen, was helemaal top!

De dag dat het kastje bezorgd zou gaan worden, had Lela het meteen over het kastje toen ze wakker werd. Maar ze moest eerst naar school en als ze in de middag thuis zou komen, zou het niet lang meer duren! Toen de bel ging, stormde er 2 kindjes naar de deur. De bezorger werd bijna omver geduwd want ja dat pakketje was van Lela en Jaze was mega nieuwsgierig naar wat erin zal zitten.

Interieurstylist

Als interieurstylist ben je niet alleen bezig met het inrichten van huizen van de klant, maar mijn eigen huis is ook zeker belangrijk. Ik vind het ook heel fijn om met mijn eigen interieur bezig te zijn en dat veranderd dan ook wel regelmatig. Ik zie veel moois voorbij komen en dat is soms heel verleidelijk. Het kastje voor Lela is daarom ook door mij uitgezocht en goed gekeurd door haar.

De Kartell Componibili

Ik heb gekozen voor het ronde kastje van Kartell genaamd Componibili en komt uit de webshop bij Vesta. Een tijdloos opbergkastje met veel mogelijkheden. De Componibili bestaat uit meerdere opstabelbare stukken die je snel en makkelijk in elkaar kan zetten. Als Lela nog meer spulletjes verzameld kan ik het kastje ook nog uitbreiden, die informatie vertel ik natuurlijk niet! De Kartell Componibili heeft een diameter van 32 centimeter en een hoogte van 58,5 centimeter en verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kast is gemaakt van de kunststof ABS. Dat is een lichte en harde kunststof met een lange levensduur. Toen het kastje uitgepakt was, pakte Lela het kastje meteen op en ze zei ook meteen, “Mam, het kastje is heel licht.”

Interview

Het leek mij leuk om in deze blogpost een kleine interview met Lela eraan toe te voegen, want hoe tevreden is zij er nu mee en kunnen daadwerkelijk al haar spulletjes erin.

Wat vind jij van het kastje Lela?

“Heel mooi en heel handig. Ik kan er wel veel spulletjes in doen, maar niet alles. Bovenin zit al het speelgoed, middenin zitten alle knuffels, onderin zitten allemaal spullen waar niemand aan mag komen. Als ik ga slapen zet ik hem even wat anders, dan kan ik er veel beter bij. ”

Dus je speelt nog even voor het slapen gaan? “Soms mag het even, als het niet heel laat is.”

Wat vind je van de kleur en de vorm?

“De kleur is ook mooi, maar mij leek het wel leuk als er wat strepen op stonden. De ronde vorm vind ik ook mooi. Als ik het zeg mag mama er wel even aankomen. En ik vind het wel fijn dat de zak er ook nog staat, want dan kan ik daar nog wat spulletjes in doen.”

“Ik heb nu wel genoeg opberg ruimte in mijn kamer, dankzij het kastje,” zegt Lela.

 

Leave a Comment