KLEUR STATEMENT

by Susan

Wat betreft kleur mag dit jaar alles uit de kast worden getrokken. Ga vooral los, want het mag allemaal wel wat spannender in 2020. Maar welke kleuren kies je dan en hoe pas je die kleuren toe? Aan de hand vaan verschillende beelden en uitleg met tekst wil ik jullie graag meenemen in de wereld van kleur.

Een kleur statement in je interieur creëer je al door een accent kleur toe te voegen. Dat kan heel simpel in een kussen op de bank, een mooie lamp of in een accessoire. Denk aan de kleuren helder kobalt blauw, rood of oranje.
Durf je nog een stapje verder te gaan, dan zou je kunnen kiezen voor een bank of een stoel in zo’n kleur. Dat gekleurde item spring eruit en is dan een eyecatcher in je interieur. Juist met een rustige en lichte basis van wit, lichtgrijs of zandtinten is je kleur statement een feit.

Hou je meer van één kleur, ga dan voor ton sur ton. Dat betekent dat je bepaalde kleuren met dezelfde opbouw, uit dezelfde kleursoort met elkaar combineert. Als je denkt dat dit te saai wordt, ga dan vooral voor grote contrasten, dus licht en donker en zorg voor een mix in materialen. Denk daarbij aan een glanzend tafeltje naast een stoel in een verfijnde natuurlijke stof.

Wil je toch meerdere kleur accenten toevoegen of de verschillende ruimtes in verschillende kleuren, dat kan. Hiermee creëer je op een vrij makkelijke manier diepte en spanning in de ruimte. Bekijk bij het bepalen van kleur altijd hoe het licht in de ruimte valt. Op een lichte muur met veel daglicht kan prima een donkere tint. Wil je op een iets wat donkere muur dezelfde tint maar dan lichter, kies dan wel voor een veel lichtere tint. Anders zou je bijna geen kleur verschil ervaren. Kleur kan veel met een ruimte doen en brengt warmte en sfeer met zich mee. Kleur omarmt en kan voelen als een warme deken. Zeker als je het plafond hier ook bij betrekt. Ons advies, ga voor kleur, durf en heb lef. En kom je er zelf niet uit, wij komen graag bij je langs voor kleuradvies.

tekst: Else | inspiratie beelden: Pinterest

Leave a Comment